Water Walker på Sjælland

Mens din hund opholder sig i vores pension på Sjælland, kan de trænes i vores Water Walker.

Når hunden trænes på en Water Walker, går eller løber de på et løbebånd, der er nedsænket i ca. 23 grader varmt vand, så det er en behagelig oplevelse for din hund.

Vandet lindrer og giver samtidig en tilpas modstand, så din hund herved trænes på en skånsom måde.

I forhold til almindelig svømning i naturen kan træningen på en Water Walker kontrolleres. Træningen kommer naturligvis udover den almindelige motionering, men er et godt supplement hertil.

Vores fokus er at skabe de bedste forhold for din hund under træningen, så den får en god oplevelse og føler sig tryg.

Hvad er en Water Walker?

En Water Walker er et bassin med et nedsænket løbebånd.

Bassinet er rustfrit og har 3 sider og en bagklap, der kan åbnes og fungerer som en rampe, hvor hunden selv kan gå ind. Når træningen starter fyldes dette bassin med vand og dybden justeres efter hundens størrelse og højde.

Hunden svømmer ikke, men går/traver under træningen. Vandet skaber opdrift og modstand, når hunden træner. Modstanden kan øges i takt med hastigheden på hundens bevægelser og altså tilpasses den enkelte hund.

Sådan er vandet i en Water Walker

Vandet i en Water Walker er ca. 23 grader, og er tilsat klor for at sikre, at vandet er fri for bakterier, virus m.m. Temperaturen gør, at det er specielt godt for syge led og musklerne i forhold til det ellers kolde vand, der er i naturen.

Water Walkeren og hunden skylles før og efter træningen, så urenheder fjernes og klorvandet vaskes ud af hundens pels.

Hvad er fordelene?

Træningen i en Water Walker har en række fordele for din hund. Vandet giver modstand og belaster musklerne på en effektiv måde, og er samtidig skånsom. Netop derfor en det en god form for muskeltræning.

Hunden får modstand og samtidig opdrift af vandet, hvilket betyder, at den ikke skal bære hele sin vægt og derfor aflastes leddene. Derfor er træning i en Water Walker til stor gavn for hunde, der er blevet opereret i led, knogler og muskler samt gigt-plagede hunde.

Træningen sikrer, hunden ikke overbelastes, og der opnås derved en optimal genopbygning af muskulaturen.

En effektiv genoptræning, som med en Water Walker, kan forbedre resultatet af en operation. Dog skal det understreges, at genoptræningen er ligeså vigtig som selve operationen.

Hunde der blot har behov for konditionstræning – enten grundet overvægt, jagt, væddeløb eller agility-konkurrence – kan ligeledes have stor glæde af denne form for træning.

Det her er den særligt godt til:

  • Muskeltræning
  • Konditionstræning (f.eks. jagthunde, væddeløb, agility)
  • Genoptræning efter operationer
  • Gigtpatienter
  • Hunde med hoftedysplasi

Vil du høre mere?

Har du lyst til at vide mere om vores Water Walker, og hvordan vi kan hjælpe din hund?

Du er altid velkommen til at kontakte os og få en snak om, hvad vi kan tilbyde.

Kontakt os